tirsdag 3. april 2012

[Fargeinspirasjon] Grønt som gresset

Det skulle kanskje vært gult for å være mer i påskeånden, men grønt er en favoritt i huset - så første fargeinspirasjonsinnlegg ut er grønt. Som gresset. Planen er jevnlige innlegg om fargeinspirasjon - og aprils tema blir grønt!




Grønn er en viktig markeringsfarge i naturen. Den kan gi signaler om for eksempel levende planter, umoden frukt, giftig mugg og farlige frosker. Mennesket har derfor utviklet et fargesyn med en særlig evne til å oppfatte grønne fargenyanser, ofte i motsetning til rødt. I en fargeskala med jevne trinn fra lys til mørk farge vil derfor de grønne trinnene oppleves som grovere og mer unyansert enn tilsvarende valørtrinn av for eksempel blå eller rød.



 Ifølge den tradisjonelle fargepsykologien assosieres grønt med livet selv, og virker beroligende, friskt og avslappende. Grønt brukes derfor mye på sykehus. Fordi mennesker så lett ser forskjell på ulike grønnfarger, gjelder det imidlertid å velge den riktige grønntonen, det vil si en som virker naturlig og behagelig.



Grønt alltid vært fargen "min" - fordi jeg finner den utrolig behagelig for øyet og beroligende. Frisk og på en måte glad. Hjemme hos oss har vi grønt i både detaljer og på veggene, mer om det senere ;)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Veldig hyggelig om du vil legge igjen et lite spor. Tusen takk for titten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...